Välkommen till filmpremiär!

Välkommen till filmpremiär!

“Mobbning i skolorna i Botkyrka var ett större problem än vad till och med vi trodde.” Det säger filmens regissör Bayram Uludag, Alby. Uludag stöder sig på de intervjuer och enkäter som gjordes för ett år sedan och som inspirerat ungdomar som aldrig tidigare gjort film förut – att göra det!

 

Efter enkäter, intervjuer och gruppdiskussioner har 20-talet berörda ungdomar med hjälp av projektets handledare Jennifer Jerez färdigställt en dramafilm om mobbning!

 

Vi valde kanske det svåraste, att göra en dramatisering av ämnet, men man måste våga för att ha möjlighet att lyckas” säger Bayram Uludag. Filmen visas på söndag och efter visningen diskuteras mobbning i skolorna.

 

Handlingen i filmen utspelar sig under några dagar i en 15 årig killes liv. Alex och hans pappa flyttar från Göteborg till Stockholm där pappan fått ett nytt jobb. Alex är glad för han ser det som en möjlig nystart. Nu kan han kanske börja om och bli den han egentligen är…

 

Vi vill nå ungdomar som har något att berätta men inte har tillgång till media” säger projektledaren Gunnar Vagerstam. Vi driver projektet i tre år i Rinkeby och Botkyrka och från nästa år också i Södertälje. “Målgruppen är ungdomar i åldern 18-25 med annan etnisk bakgrund än den svenska” säger Vagerstam.

 

Filmpremiär

Ungdomar i Alby om mobbning
Söndag 13/12 på Bio Rio, Hornstulls Strand 3

 

Program

15.30 Mingel. Lussekatter, glögg, godis, snittar, m. m.
16:30 Filmvisning
17:00 Diskussion om mobbning. I panelen sitter Bayram Uludag från Alby Turkiska Ungdomsförening, Annika Hjelm från Skolverket och Björn Hultman som själv tidigare varit mobbad. Moderator är Pia Fridén, programledare för radioprogrammet Skolministeriet i P1.