Rör inte vår Gustav….

Snart skulle resultaten publiceras av vilka som kommer få sitta i partistyrelsen för Miljöpartiet. Jag satt på rad 10 som var mitt tur nummer när en känd person kom och satte sig bredvid mig. Det var Gustav. Jag kommer ihåg att han satte sig bredvid och väntade tillsammans med mig. Jag blev glad när resultaten offentliggjordes, men jag vart minst lika glad när jag såg Gustav bli glad för min skull och gratulerade mig först av alla.

 

Ända sedan valet 2014 har flera miljöpartister fått kritik som de inte förtjänar. Det började med skrivelser om Mehmet Kaplan som fick en ministerpost. Åsa Romson var nästa på tur och nu kritiseras Gustav Fridolin och resten av ledningen för den migrationspolitik som förs i landet. Men jag är helt övertygad om att situationen utan Miljöpartiet hade vart betydligt värre. Miljöpartiet behövs i Sverige. Vi ska inte glömma alla dessa stora framsteg som partiet har gjort för detta land, inte minst när det gäller invandringsfrågor i synnerhet rätten till sjukvård och läkemedel.

 

Jag skriver idag denna text av den anledningen att visa mitt stöd för partiet. Jag skriver denna text för att visa mitt stöd för de förtroendevalda inom partiet. Jag skriver denna text främst för de personer som fått stå ut med kritik de inte förtjänat.