Reva projektet

Reva projektet

Polisen har fått till uppgift att verkställa flera utvisningar. Metoden polisen använder sig av är att man frågar efter ID-kort till personer som ser ut som “illegala” invandrare.
Politiker från moderaterna uttrycker sig genom att säga att man inte vill lägga i sig i hur polisen hanterar detta. Det ska helt enkelt verkställas mot alla odds.

 

Men tänk efter, jag har själv blivit stoppad av polisen, för det första är det diskriminerande, det är intrång i mitt privata liv. Kan man egentligen se misstänkt ut i detta fall? I så fall är jag alltid misstänkt brottsling hela tiden, utan att ha begått någonting. Det är SD definition att befinner man sig olagligt i Sverige så är man en brottsling per definition. Men det är sällan vi använder ordet brottsling inom andra områden där man bryter mot lagen.

 

Detta är inget annat än att visa oss personer med utländsk utseende som brottslingar, men det är ju heller ingen nyhet att de ser oss på det viset.

 

Det vi behöver är en uppryckning där alla vi kan leva tillsammans, min trygghet bygger på din trygghet, därför måste vi värna om varande.

 

Jag var i Malmö under sommarn, jag satt å lyssnade på en person från Balkan utanför hotellet som spelade fiol. Klockan var halv tolv på natten och det var fredag natt. Efter en stund kom en civilpolis, visade sin bricka å bad han sluta spela fiol och gå därifrån. Det var fullt liv i stan redan, ungdomarna sprang runt kvarteren som var ganska livfull med nattklubbar. Jag låter er få svara på frågan om civilpolisen hade agerat likadant om det var en svensk som spelade fiol på samma plats, under Samma tid. Man har gjort en undersökning där man har frågat SD- väljare vilket yrke de skulle vilja ha. Den yrke som var mest populär var polisyrket.