Ramadan dag 23

 

Hz. Hatice är profetens första fru. Profeten har inte varit gift med någon annan än henne under hennes livstid. Hz. Hatice var en rik affärskvinna. Profeten började arbeta hos henne. Vinsterna ökade och det märktes att profeten var en speciell människa. Profeten hade då inte fått vetskap om det som skulle hända. Det var 15 år mellan Hz. Hatice och profeten. De två gifte sig och efter att profeten började få uppenbarelser så var Hz. Hatice bland de första som trodde på profeten och konverterade till Islam.

 

Det var en mäktig situation när ängeln Jibril uppenbarade sig för profeten och berättade om Allahs ord. Efter dessa stunder framförallt i början så kallsvettades profeten, blev skakig i kroppen och frös.

Hz. Hatice hade frågat profeten om han kunde säga till henne när Jibril uppenbarade sig nästa gång. En gång när profeten var med Hz. Hatice uppenbarade sig Jibril och profeten meddelade att Jibril nu var med de. Hz. Hatice frågade om profeten kunde se ängeln, ”Ja”, svarade han. Då sa Hz. Hatice till profeten att han skulle sätta sig vid hennes högre sida. Profeten satte sig vid hennes sida. Hz. Hatice frågade om han fortfarande kunde se Jibril. ”Ja”, svarade han. När Hz. Hatice tog av sig sin förkläde så sa profeten att Jibril nu hade gått iväg. Då sa Hz. Hatice att detta inte var jävulen. Det var utan tvekan en ängel. Håll ut det är goda nyheter sa hon.

 

Vi har tidigare pratat om att bara för att vi inte kan se en sak så betyder det inte att den saken inte finns där. Går man på rätt väg och har goda avsikter så är det utan tvekan att Allahs änglar vakar över en. Medan befinner man sig på orätt väg och gör felaktiga saker så kommer änglarna att inte vaka över oss. Det är mäktigt och viktigt att man ständigt beteer med vetskapen så som att änglar iakttar en och genom det göra goda beteenden.

Hz. Hatice dog under den heliga månaden Ramadan. Vi bör inte glömma henne i våra böner.