Ramadan dag 19

 

Man hade ännu inte börjat predika öppet om Islam. Det var tio personer hittils som blivit muslimer, ett av de var Fatima Bint-I Hattab, hon var syskon till Hz. Ömer som ännu inte hade blivit muslim vid det tillfället. Snarare hade han tagit på sig uppdraget att döda profeten. När han eftersökte profeten så fick han reda på att hans syster hade också blivit muslim. Då gick han istället hem till sin syster. Hz. Ömer hörde när han stod utanför att man läste koranen inne i bostaden. Han gick in i bostaden och var väldigt arg. Han berättade för de att han hade fått vetskap om att Fatima och hennes man hade blivit muslimer. Det utbröt ett stort slagsmål i bostaden. Hz. Ömer var en stark person som snabbt kunde bli arg och väldigt bestämd i sitt beslut. När han lugnat ner sig och insåg vad han gjorde ångrade han sig. Han bad om att få läsa också de verserna de just höll på att läsa i bostaden. När Hz. Ömer läste verserna så blev han allt mjukare i hjärtat och mottaglig. Det som stod i verserna var en del av suran Ta Ha. Senare så blev också Hz. Ömer muslim och fick även khalifat uppdraget senare.

Fatima Bint-I Esed var Hz. Alis mamma. Det var en person som tyckte om att hjälpa människor i nöd. Fatima var gift med Ebu Talib, alltså profetens farbror. Det var Fatima och Ebu Talib som beskyddade och tog hand om profeten när han var liten. När Fatima Bint-I Esed dog blev profeten väldigt ledsen och fick tårar. Han brukade kalla henne för mamma. Profeten själv bad hennes bön i samband med begravningen. Sahaben frågade profeten att man hade noterat att profeten behandlade Fatima Bint-I Esed mer speciell än någon annan man hade tidigare åskådat. Då berättade profeten att Fatima brukade behandla honom speciell. Hon brukade ge mat först till mig även när hon själv inte hade så mycket mat, kamma profetens hår före andra i familjen. Profeten gav henne sin egen tröja så att den kunde bytas ut mot paradiskläder för henne och  stannade kvar en stund i hennes begravning för att hennes tid i graven skulle bli lättare för henne.

 

Inom islam är det så att när en person blir begraven så kommer det änglar som ställer frågor till en person om vilken religion man har osv. Hur väl man svarar på frågorna beror på hur stark tro man har. Därefter om man svarar rätt på frågorna så omvandlas graven till en gård från paradiset där man får vänta tills domedagen.

Efter att profeten var färdig med sin bön till Fatima vid gravplatsen så såg man att han fick ett leende på sina läppar. Ängeln Jibril hade meddelat att bönen hade accepterats och att Fatima var ett ev de personerna som skulle hamna i paradiset. Dessutom hade 70 000 änglar deltagit i hennes begravningsbön.