Ramadan dag 15

 

Nu har man kommit halvvägs i Ramadan, fasteperioden. Antal timmar man fastar blir lägre och längre i Sverige eftersom dagarna blir längre.

 

Ümmü Serik var en kvinna som fick utstå väldigt många svårigheter under sin livsstil. Några gånger uppenbarades Allah´s beskydd över henne på ett tydligt sätt. Vid ett tillfälle när hon var på vandring inträffade en händelse. Hon hade inte hittat någon resesällskap som skulle följa med på hennes vandring. Det egentliga ordet innebär ”Hicret”. Det är egentligen en migration som man gör av en specifik orsak, exempelvis att man lämnade Mekke och migrerade till Medina som en följd av förföljerserna. Just denna migration var också mot Medina, eftersom hon inte hittade någon sällskap som ville följa med henne så hakade hon på en judisk familj som var påväg till Medina. Hon fick följa med familjen, men det var inte på ett välkomnande sätt. Ümmü Seriks vatten hade tagit slut under resans gång och familjen ville inte dela med sig av sitt vatten med henne. Liksom många andra dagar var det väldigt varmt ute. Värmen hade tröttat ut henne, det började bli alltmer svårare att gå. Den judiska familjen hade hoppats på att Ümmü Serik skulle lämna sin religion, bara då skulle man ge henne lite vatten. Men Ümmü Serik hade en stark tro och skulle aldrig lämna sin religion. Hon var också övertygad om att Allah skulle hjälpa henne.

På natten kom också den hjälpen hon väntade på. Alla hade somnat, även hon. Hon kände att någon lämnade vatten åt henne på hennes bröst. Hon vaknade och drack ur det vattnet. Hon ropade och väckte resekamraterna. När resekamraterna hörde Ümmü Seriks röst, insåg de att hon hade druckit vatten, eftersom från att vara trött och utsliten hade hon nu blivit pigg och frisk. När Ümmü Serik berättade om vad som egentligen hade inträffat trodde hennes resekamrater henne. Det slutade med att de blev muslimer istället. Ümmü Serik berättade om Islam för den familjen.

 

Den judiska familjen ville först få Ümmü Serik att konvertera, men det slutade med att de blev muslimer. Det är egentligen väldigt intressant. Eftersom jag har tänkt länge att om muslimer skulle vara praktiserande och leva som en muslim. Så skulle man kunna vinna andras respekt ganska enkelt. Men när vi muslimer beteer oss på ett dåligt sätt då är vi heller inte några bra representater för vår religion. För att alltså kunna göra ett bra intryck på andra, så måste man först och främst bete sig på ett föredömligt sätt.

 

Ümmü Serik var också en generös person. Hon tyckte om profeten mycket. Istället för att tänka på sig själv i första hand så tänkte hon på profetens bästa. Vid ett tillfälle hade hon gjort smör till profeten som hon skickade till honom. Smöret hade man lagt inuti en behållare. När man senare kom hem tillbaka med den tomma behållaren upptäckte man att behållaren inte alls var tom. Man blev förvirrad och gick tillbaka till profeten som förklarade att detta var en gåva från Allah. Det är uppenbart för muslimer att man ska dela med sig av det man har med andra. När man gör det så kommer man få tillbaka det mångfaldigt på ett eller annat sätt.