Inför Gunduaresan – Får vi med oss allting?

Jag är bland de fyra utvalda som ska få åka till Gundua hälsocentret i år. Vi åker den 19:e mars och kommer hem den 24:e mars. En intensiv resa som är fylld med seminarier och studiebesök. Bland annat kommer jag och en kollega att hålla i seminariet som handlar och Diabetes och behandling.

 

Jag tog kontakt med Delulu som är verksam i Gundua om de behövde något ifrån Sverige. Jag fick ett svar på min E-post den 20/2 ”Vi behöver en kabel med sensor till vår Nellcor-oxymeter, kan du fixa det? Utan den kan vi inte använda instrumenten. Om du inte kan ta med dig den så har vi förståelse för det”. 
Jag kände på en gång att om inte jag kan få tag på en enda sak som de begär ifrån oss så kan jag lika gärna inte åka på studieredan. Jag satte igång letandet på en gång och hittade ett par möjliga kablar som såldes på nätet. Jag hittade även en leverantör i Sverige, Covidien. Jag ringde till Covidien 23/2, det vill säga 24 dagar före resan.

 

”Tyvärr är det ingenting jag kan lista ut om det är rätt kabel eller inte, jag får hänvisa dig till vår sakkunnige person”…… Jag ringde till sakkunnig person i Covidien 23 dagar före resan.

”Detta är en gammal instrument som inte används i Sverige längre, tyvärr har jag inte det på lager men jag kan se om det går att beställa.” Sakkunnig person ringde efter 10 minuter och sa att det gick att få hem en kabel med sensor och att jag kunde få det inom 2-3 dagar.

 

14 dagar före resan kom ett paket som jag hämtade ut…..

IMG_0253

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det visade sig vara mitt pass som jag fått ifrån ambassaden för visum.

 

10 dagar före resan ringer jag till sakkunigperson i Covidien. ”Jag har skickat kabeln till dig, du borde fått den nu.”

 

 

7 dagar före resan kommer ett till paket hem till mig.

IMG_0254

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det visade sig vara böcker som jag hade beställd.

 

5 dagar före resan kommer nästa paket hem till mig. Vad den innehåller kan du se på min instagram, flygandefarmaceuten. Det kanske var kabeln med oxymetern som jag väntade på så länge.

https://instagram.com/flygandefarmaceuten/