Högskoleprovet Facit

I lördags skrev ca 60 000 personer högskoleprovet. Jag var en av de. Jag har skrivit högskoleprovet många gånger förut. När anmälningsperioden är öppet så känner man en stor motivation och vilja för att skriva provet. Jag tror snarare att det handlar om hoppet man känner för att få ett riktigt bra provresultat. Senare när provdatumen närmar sig så känner man ångesten, främst för att man skriver provet fastän man egentligen inte behöver det. Det som är jobbigt är nog att man sitter där en hel dag och stressar igenom sig hela provet. Om man ändå ska säga något positivt så är det väl ändå att inför varje prov så repeterar man ändå, vilket är bra ur kunskapssynvinkel.

 

Det var en del saker som var nytt med provet. Ett facit till provet skulle lägga ut på texttv och  studera.nu senare det vill säga den 2:a November. Tidigare kunde man hitta facit direkt efter provet. En annan sak som var nytt för i år var att provdel 5 var olika beroende på vart man skrev provet. Frågorna var samma men ordningen var olika. Detta som en åtgärd för att minska fuskandet med hörsnäckor som jag förstod det som.

Jag lyckades ändå hitta hp akademins facit som de har lagt upp på sin hemsida. För den som inte vill vänta till 2:a November kan säkert rätta sitt prov med hjälp av kontrollpappret.

Facit högskoleprovet