Helt omöjligt att inte bli förbannad

Har du någonsin fått en parkeringsbot när du har parkerat helt korrekt? Om svaret är JA så vet du exakt hur det känns. Jag hänger ganska mycket av min fritid på en idrottsplats. Som många andra idrottsplats så finns det en stor parkeringsplats även där. Det är gratis att parkera i 4-timmar bara man ställer P-skivan rätt. Jag investerade i en digital parkeringsskiva för bekvämlighetens skull.

 

Det här är en idrottsplats som jag besöker flera gånger i veckan ända sedan jag var liten. Ingenting hade förändrats när jag var där idag förutom att när jag var på väg hem så såg att det låg en gul lapp på min bild. Man kallar inte längre en sådan lapp för parkeringsbot utan det heter så fint som kontrollavgift. Det stod att det var parkeringsförbud i området på kontrollavgiften. Man hade kontrollerat vägskylten stod det. Jag kan lova er att det här är en parkeringsplats med P-skiva utan några som helst begränsningar. Jag hade bara lust att bötfälla parkeringsbolaget i kontrollavgift för att de missat att kolla skyltarna rätt i området.

 

På kontrollavgiften stod det att man skulle ringa eller mail`a om man hade några invändningar. Vilket jag gjorde. Efter 30 minuter svarade Emil på Estate, parkeringsbolaget. En trevlig kille. Han bad mig göra överklagan skriftligt till Sveaekonomi…. Jag försökte förklara för Estate att det är på en parkeringsplats de har gett mig böter på. Att det borde synas klart och tydligt på bilderna att jag har parkerat på en parkeringsplats. Men tydligen går kundtjänsten på Estate som har hand om överklagan ut på att hänvisa till Sveaekonomi. Haha…. Vet ni… efter att man har pratat med Estate kundtjänst så blir man uppring direkt för kundundersökning om vad man tyckte om bemötandet…. Ni är Bäst Estate. Bästa kundtjänsten som finns. Ni är duktiga på Vägskyltar. Bäst på att hjälpa människor…. Det är vad jag tycker.

 

Alla som har körkort, till och med övningskör vet att parkeringsplatsen i idrottsplatsen där jag fick kontrollavgiften vet att det är okej att parkera där i 4 timmar med P-skiva. Hur som helst… Nu har jag gjort en skriftlig anmälan till Sveaekonomi. En ursäkt förväntar jag mig ifrån Estate i alla fall. I grunden är det väl kommunens fel som anlitar parkeringsbolag som inte ens ser skillnad på en allmän parkering och platser där det råder parkeringsförbud.

 

Bayram Uludag