Gundua Dag 1

Ett intensivt program. 19/3 började redan 17:15 från Arlanda. Vi möttes upp alla fyra + Johan och Thomas från Intellecta. Vi mellanlandade i Amsterdam och gick ungefär 20-25 minuter för att ta oss till nästa flygplan. Resan mellan Amsterdam och Nairobi gick bra, Jag han se klart 2 filmer och sova lite. Vi kom fram till Nairobi 6:30 lokal tid. Men när vi lämnade flygplatsen visade klockan 7:45.

Det skulle bli en lång resa, på vägen passade vi på att hälsa på Sara Spendrup, (Ja, hon är arvinge till Spendrup och bor numera i Kenya), hon har startat upp en ny veterinärklinik tillsammans med några andra. Därefter körde vi till en relativt stor köpcenter. De sa till oss innan att maten var billig i Kenya, men det stämmer inte. Vi handlade för ca 1600 för ca 4 dagar. Sen kom vi äntligen fram till boendet.

Vi möttes upp av rosor på bordet. Vi har det väldigt lyxigt, trådlöst nätverk, maten tillagad till varje måltid. Svalt i rummen, varm vatten i duschen. Finns inget å klaga. Efter att vi åt lunch åkte vi till kliniken. Lämnade en del saker vi hade med oss från sthlm, bland annat gåvor till personalen, t-shirt, pennor, mensskydd, tvål och handsprit. Resterande lämnar vi imorgon. Det sista aktiviteten för dagen innan middag och vila var att vi besökte en gymnasieskola. Brenda som är chefsjuksköterka i Gundua höll en seminarie för skolflickor inom sexuallkunskap.

Nu har vi precis kommit tillbaka till boendet, klockan är 18:20 lokal tid. Middag håller på å förberedas, en del av gänget är ute på promenad, resten sitter ute på terrassen. Jag sitter inne på soffan och delar med mig av dagen med er. Bilder lägger jag upp på instagram för den som vill följa. @flygandefarmaceuten