En Svensk Klassiker

Hur vanligt är det att man svarar ”Ja” på en fråga som man egentligen inte är medveten om vad det innebär? Det var just det som inträffade när jag blev tillfrågad om jag ville genomföra en svensk klassiker.

En svensk klassiker är tävling inom fyra idrottsgrenar. Löpning – Lidingöloppet (30km), Vätternrundan – Cykling (315km), Vansbrosimningen – Simning (3km) och Vasaloppet – Skidor (90km). Känslan av att man fixar det med god tid innan tävlingen avtar ju närmare loppet man kommer. Det är väl det som kallas när sanningen hinner ikapp en. Det som gör allting lite roligare, är att jag aldrig simmar krålsim, åkt skidor, cyklat mer än 20km eller sprungit mer än 15km. Men som man brukar säga ”Det man inte vet lider man inte av”.

Hur som helst, så bestämde jag mig för att göra Vlog inlägg med förberedelser. Genom videon tänkte jag dela med min resa till framgång eller undergång. Redan nu så har jag släpp två videon på Youtube. Första delen är mer av en introduktion där jag sätter igång med träningen.

En Svensk Klassiker – Del 1

Tiden tickar iväg och dagarna närmar sig, det finns frågetecken om tävlingarna kommer genomföras på grund av läget med pandemin. Samtidigt så börjar jag köpa in träningsutrustning och kläder. Bland annat så investerar jag i en bra cykel. Men jag inser också svårigheter i att hitta lämplig våtdräkt. Antingen är alla simmare långa vältränade personer eller så finns det inga kläder som passar min kroppsform med mina 164cm längd och 84kg i vikt.

Mitt i Allt detta inträffar också Ramadan, den månad då vi muslimer fastar. Det är just det andra avsnitten av min Vlog handlar om. Denna gång blev videon dubbelt så lång som första delen.

En Svensk Klassiker – Del 2

Det återstår att se hur det ska gå, om jag hinner bli redo inför tävlingarna? Om jag lyckas slutföra loppen. En spännande tid väntar oss. Glöm inte att följa Youtube-kanalen, gilla videon och dela gärna.