Bygg Fler Bostäder Nära Tunnelbanan

Bygg Fler Bostäder Nära Tunnelbanan

Antalet kommuninvånare växer i Botkyrka och det har blivit allt svårare att hitta bostad. Detta gäller trots att det i Botkyrka byggs mer bostäder än i övriga Stockholmsregionen. Ett stort problem är att kollektivtrafik och infrastruktur i övrigt inte byggs ut i den takt som behövs för att stödja ambitionerna för bostadsbyggandet.

 

Den nya lagstiftningen om andrahandsuthyrning av bland annat bostadsrätter är enligt vår mening bra med det är otillräckligt. I kommunen har det gjorts ett bra arbete men vi kan mycket mer. Därför är vi glada åt planerna för fler bostäder i anslutning till tunnelbanestationer i både Norsborg, Hallunda, Fittja och Alby.

 

Lika glada är vi över planerna på förtätning av bostäder i Tumba och Tullinge. Vi i Miljöpartiet tycker att det är dags att se möjligheterna och förutsättningarna för en vertikal förtätning i de kollektivtrafiknära lägena i Botkyrka.

 

Här kan både unga som inte har råd med bostadsrätter och äldre som vill ha nära till det lokala serviceutbudet kunna bo och leva tryggt. Att boendet ligger nära kollektivtrafiken gör samtidigt att de boende inte blir lika bilberoende och kan leva mer klimatsmart.

  • Isak Betsimon (MP)
  • Bayram Uludag (MP)
  • Deniz Bulduk (MP)

Källa : Mitti.se