Botkyrka behöver inte fler politiker

För en period sedan bestämde man sig i kommunstyrelsen i Botkyrka att föreslå ett nytt förslag som kommer kosta kommunen 3 miljoner extra per år.

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/politikerna-ska-bli-fler-i-kommunfullmaktige/repraE!KiQzfETgu74G7AX6HaNhw/

 

Det betyder i praktiken att Botkyrka kommun kommer ett steg närmare en kommundelning. Ett av motiveringarna till att man inte velat att Tullinge bli ett eget kommun har just varit att det är mer kostsamt för mindre kommuner. Nu minskar den glappen med åtminstone 3 miljoner per år. Eftersom kostnaden ökar med 3 miljoner/år för den kommunala organisationen i Botkyrka nu.

 

Jag fick också lära mig något nytt. Man menar att det är många fler som vill bli politisk aktiv nu och då är lösningen att man utökar fullmäktigeplatserna och möjligtvis även kunna ha fler kommunalråd. Detta kontra till ”lägst valdeltagande i Botkyrka” får jag inte riktigt ihop.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5965312

 

En kommunalråd tjänar idag över 50 000kr/månaden.

De flesta partier väljer att dela den summan så att flera personer kan dela på lönen som betalas ut. Vilket jag tycker är rättvist. Men om man nu värdesätter representationen och den demokratiska rättigheten så borde man kanske föreslå att kommunalråden ska jämt fördelas över alla kommundelar.

 

Jag hade hellre sett att de pengarna gick till något annat, exempelvis; Jag träffade en person för ett par veckor sedan vars bror har kraftig bokstavskombination. En situation som skolan inte längre klarar av. I väntan på beslut och åtgärd är barnen hemma. Det gör att systern som går sista året i gymnasiet behöver sitta kvar hemma och vara med sin bror. Ge skolan tillräckligt med stöd för att hantera liknande situationer. För de tre miljonerna skulle många barn räddas kvar i skolan. Våra politiker behöver inte mer pengar, snarare behöver våra skolor mer pengar.