Både gott och nyttigt

Satt en eftermiddag på jobbet (Apoteket). Kände att jag var sugen på något gott. Det säljs mycket gott på apoteket just nu. Man kan tycka vad man vill om utvecklingen av apoteksmarknaden. Men just då var jag extra glad för att vi sålde annat än bara mediciner på apoteket. Jag köpte två produkter som jag tänkte dela med mig av här och nu. Det är två produkter som jag rekommenderar.

 

Först åt jag ”Nick`s sport brunch vanilla”. Det är en glutenfri kexchoklad. Innehåller inget tillsatt socker och är berikad med proteiner. Dessutom har man även 10 olika vitaminer i chokladen. Smaken av kexen är snarlik cloettas kexchoklad. Den var alltså väldigt god att äta. Krispig och mättande. Jag upplevde att den hade en uppiggande effekt. Vilket skulle passa bra som en återställare efter ett träningspass.

 

 

Näringsinnehåll per 40g : Energi (211 kcal), Fett (14,8 g), Kolhydrater (8,2g (Sockerarten som används har ingen påverkan på blodsockret och innehåller inga kalorier)), Fiber (2,7g) Protein (12g), Salt (0,02g), Vitaminer (E,C,Tiamin, Riboflavin, Niacin, B6, Folsyra, B12, Biotin, Pantotensyra)

 

Därefter åt jag ekologiska och rättvisemärkta cashewnötter. De var torr rostade och mild saltade med havssalt. Cashewnötter är generellt dyra nötter. När man såväl köper det så vill man att det ska smaka bra. Men ibland är inte heller det en tillräckligt övervägande faktor utan man vill ha något mer. I det här fallet var det viktigt för mig just att den var rättvisemärkt. Det är företaget ”Smiling” som säljer nötterna. Vill man värma om miljön så ska man prioritera att köpa produkter som är ekologiska och rättvisemärkta. Det behövs helt enkelt en köpkraft för att dessa företag ska kunna konkurrera med andra varor som inte är ekologiska och rättvisemärkta. I det här fallet var nötterna också utav jättebra kvalité. Det är en lagom produkt som mellanmål. Både nyttigt och gott. Att en produkt är rättvisemärkt innebär att bonden som odlar dessa nötter har schyssta arbetsförhållanden.

 

 

Cashewnötter innehåller bland annat järn, protein, fiber, zink, magnesium och fosfor.
Näringsinnehåll per 100g:Energi (587 Kcal), Fett (42,2 g), Kolhydrater (31,5 g), Protein (21,0 g), Salt (0,28 g)